Haljina
Milojka iz Jevrejske ulice na Dorćolu prodaje sopstveni rasad u centru Beograda. Dok prolazim pažnju mi privlači prvo njena neverovatna haljina a
Milojka iz Jevrejske ulice na Dorćolu prodaje sopstveni rasad u centru Beograda. Dok prolazim pažnju mi privlači prvo njena neverovatna haljina a
Zašto treba saditi stare, starinske, domaće, autohtone vrste voća, povrća i žitarica? Zato što su ti rasadi prilagodjeniji podneblju iz kog dolaze,
Motika je nastala zbog paradajza. U leto 2021. u Srbiji sam uspela samo dva puta da pojedem dobar paradajz. Jedan je stigao
Na pijaci u Beogradu sretnem Miću (selo Slanci, tezga br 63) koji ima grašak šećerac koji se jede živ u salatama jer
Sećate se onog dijaloga sa Stojom oko sena i krompira? Danas otišli da zalijemo i gle čuda, od svega što smo posadile
Prošao je još jedan #svetskidanpčela i kao i prošle godine, nismo učinili ništa posebno za ta bića. Malo smo pričali, malo tvitovali,
Obožavam Trebinje. Volim vrućine i suv vazduh u gradu. I njegovu estetiku. A možda najviše od svega volim ideju da u blizini
Lablab purpureus ili ukrasni pasulj dobili smo iz Ekološkog udruženja Okvir života od Ivane Petrović. Posadjen je sa ostalim pasuljima 7. maja.
Kako je kad iz malog mesta odeš u Beograd? Fantastično. S njive sam odmah uletela u Kolarac i odslušala simpatičan koncert gudačke
Danas konačno počeli da sadimo na njivi. Bilo divno vreme, 12 stepeni i oblačno. Kiša poprskala noć pre. Dragana je provela 2