Održivost #4 – Strah

Ako si već došao do ovog momenta, strah verovatno više ne osećaš. Ali dete si asfalta a tamo je strah normalna pojava, pa iako si se resetovao, ipak nisi imun na njega. Strah će ti se javljati u etapama još nekoliko godina pošto si se prvi put latio zemlje.

Ali u jednom momentu se više ničega nećeš plašiti. Taj momenat će doći iznenada, kad ne budeš ni o čemu mislio, kad se svemu budeš nadao, kad budeš voleo bez reciprociteta, kad bude zima i mrak. I onda će život biti iskonski, onakav kakav je vodio deda Tisa i ujak Avram.

Kad dodje juli moraćeš nekoliko puta da poprskaš svoje useve radi štetočina. Izaberi ekološki način i pogledaj neke od recepata za održivu poljoprivredu o kojima sam pisala ranije.

Ne treba ti mnogo za to, jedna prskalica, kofa za mešanje, malo domaćeg mleka, soda-bikarbona, voda i slično. Bolje je ovako jer znaš da ne truješ sebe i decu i nećeš morati na Onkologiji da stojiš u redu s drugima, bar još neko vreme.

Imaš puno knjiga (a i internet je dobar izvor) koje govore o organskoj proizvodnji. Ne moraš da si fanatik da se držiš svakog slova, nego oslušni svoju zemlju, ona će ti reći šta treba da radiš.

Nastavak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *