Slow everything

U najvećem smo jeku radova na bašti kao i kod kuće, jer sve s bašte treba da nadje svoje mesto u špajzevima, ormanima, podrumima, zamrzivačima. Mnogo je to posla. Ko ima baštu, zna koliko ima posla sa svim proizvodima koje dovučemo kući.

Kod nas evo već 2. ili 3. nedelja da komimo pasulj, sakupljamo najrazličitije semenke, sušimo, kuvamo paradajzeve, seckamo peršun i mirodjiju, otvaramo i zatvaramo zamrzivače. Recepti lete levo, desno, dopisujem se sa nekoliko proverenih domaćica, biram lakši put. Nisam spremala zimnicu do ove godine, ali paradajz je toliko rodio da s njim nešto moram.

Zimnica nije za mene jer volim jednostavne i brze stvari. Kod zimnice to ne može, pa neki procesi traju satima. Danas satima sušila paradajz u rerni. Onda hladila, onda redjala u tegle i zalivala maslinovim uljem. U medjuvremenu krunila zadnju turu Crna kornjača pasulja dok me kiša nije uterala u kuću. Seme mirodjije je zrelo pa sam i njega skidala s grančica, gulila i stavljala da se suši. U kuhinji i trpezariji nema više mesta za posude sa semenom koje se suši. Tako je i na terasi i u garaži gde na red čekaju drugi pasulji.

Pre neki dan shvatim da je sporost ključ svih trenutnih radova. Strpljenje takodje.

Hokaido bundevice

 

 Seme crvene blitve 

Seme mirodjije

 

I pored bojazni, rodio nenormalno 🙂 Ovo je 4. branje 🙂

Crveni pasulj

Grah poljak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *