Trenutna situacija #12 – Vreme gladiola

Plevile, plevile, plevile. Došla i tetka Stoja da pomogne. Toliko je kiše i toliko brzo raste trava koja zagušuje lukove i blitvu i paradajz i slično, da sam malo po malo od prošle nedelje čupala ali danas je Dragana preuzela inicijativu i za 2 sata smo oplevile skoro sve što je imalo smisla da se plevi.

Otkopale 2 odžačića da vidimo kakav je krompir. Toliko je loš da ću ostati bez krompira ove jeseni. ☹ Ispod Jelica sorte, ispala su DVA krompirića iz jednog naprednijeg odžačića! Samonikli krompir je mahom pojeden od nekih zverki. Mesečar nije ni procvetao. Neću ni da ga vadim kad dodje vreme za to.

Ali lukovi su i dalje odlični, peršun fantastičan, bundevice krenule da zameću plod, pasulji i kukuruz odlični. A paradajz je toliko rodio da ne znam da li će stabljike izdržati pod grozdovima. Danas sam usnimila i prvi paradajz Jabučar koji se zarumeneo.

Procvetale su nam gladiole u neverovatnoj velvet magenta boji. 😊 To su lukovice koje su mi bivše kolege donele iz Holandije u aprilu. 70 komada koja sam mahom podelila komšinicama jer ne znam šta bih s toliko gladiola. 😊

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *