Bosonoga

Milija Stanić iz ove priče se nije javio. Ali Aleksandra Sokolova, njegova supruga se javila dan pošto sam na Instagramu postirala blog o njima. 😊

Odem da ih posetim i vozim njihovim dvosmernim putem ka vili na bregu. Impresivna je kuća, okućnica, pomoćne prostorije, svečana sala, štale i životinje. Ali možda najimpresivnija su deca i njihovi drugari koji su došli da im pomognu oko poslova u polju.

Aleksandra me dočekuje s bebom Ekatarinom koja je rodjena poslednja, pre 6 meseci. Ostala deca se igraju oko nas, pomažu majci oko bebe ili ocu u poljskim radovima na njihovih 20 hektara. Aleksandra, koja perfektno govori naš jezik, me bosonoga vodi u obilazak svog povrtnjaka i pokazuje mi šta je uspela da sačuva od kiša a sad i od vrućina.

Imam sto pitanja da joj postavim ali razmišljam da je ne uplašim svojom radoznalošću. Brzo shvatam da je nemoguće uplašiti majku desetoro dece. Svekrva joj je u bolnici pa ona sad, pored poslova oko dece i kuhinje, muze kravu tačno u razmaku od 12 sati jer kaže voli preciznost i tačnost.

Zbunjena sam došla, zbunjena i odlazim. Svi moji patetični strahovi i životne strepnje su smešni naspram vere i nade koju ima ova porodica. (love)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *