Riblja čorba

U Herceg Novom postoji Konoba Škver, zastala u vremenu osamdesetih godina prošlog veka. Volim tu atmosferu jer i sama provodim dosta vremena u mestu u Srbiji koje je zastalo u osamdesetim. Konoba se nalazi ispod bazena u maloj gradskoj luci i skoro je neprimetna, morate malo da je potražite. Na meniju te kafane je sve izvrsno, riba stiže s brodova koje gledate kako uplovljavaju. Ali riblja čorba im je savršena. Za nas koji smo rasli pored Dunava i svoja prva iskustva s ribom sticali po zemunskim restoranima, odmah da kažem, ne, nije to ta čorba u kojoj dominira aleva paprika. Ova riblja čorba je nešto kao blaga teleća, bela. I ono što je najviše krasi, a što sam sad naučila, je dodatak sitno seckanog limuna pred kraj kuvanja. (vidi sliku) Taj ukus blago ukuvanog limuna je ono zbog čega je ovo najbolja koju sam ikad jela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *