Impasse

Na nekim zapadnim jezicima znači situacija koju je teško rešiti, kad se dodje do „mrtvog kraja“. Tako i kod nas, 12 godina naslednici nikako da podele nešto zemlje, okućnice i kuće i kolibe, pašnjake, livade, njive i sve što je zaraslo u korov i što niko ne obilazi i ne brine se.

Onda se Z zauzme za stvar jer se problemi moraju rešavati 😊, počne shuttle diplomatiju i osam deoničara dovede u red. Matematičke razlomke pretvori u parcele i vrednosti, prikaže koliko su udeli mali i onda dugo objašnjava da neko nešto mora da ustupi da bi dobio na drugom mestu i tako u krug, u krug. Posle 3 nedelje intenzivne diplomatije razveže Gordijev čvor i podeli imovinu s drugim zainteresovanim stranama.

Od ove nedelje smo vlasnici malo više od hektara kamenjara, tradicionalnog legla zmija, mnogo divljeg rastinja, kleke i šipka, nekoliko starih voćki, jedne jabuke koja još radja i neverovatnog pogleda.

Sa 1000 metara nadmorske visine vidimo Zlatibor i Tornik i vidimo obronke Tare. I sad ne znam šta ću drugo nego da ovo imanje nazovem Motika 2 i dovedem čoveka da sredi voćnjak. 😊 Moram da žurim pre snegova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *