Orio je talentovani arhitekta, Italijan. Mislim da su svi Italijani talentovani i to naročito u lepim umetnostima. Enterijer je jedna od tih umetnosti u kojoj je on majstor. On radi najfinije dizajne stanova i poslovnih prostorija. A mi znamo da kad Italijan to uradi, da ne može da bude mnogo bolje.
U čemu su Italijani još najbolji u svetu? U hrani.
Ne postoji loš restoran bilo gde u toj zemlji. Italijani su prvaci sveta u spremanju hrane, njihova jela su čuvena, kvalitet namirnica prvoklasan, oni su pokretači jednog od najpoznatijih svetskih pokreta u svetu hrane i poljoprivrednih proizvoda: Slow food.
Orio dolazi često u Beograd. Na putu kući ode na Kalenić pijacu i nakrca auto lokalnim, domaćim proizvodima. Bude tu puno ajvara, džemova i sličnih kuvanja.
Ali jednu stvar mu donosimo iz Užica. Naručujemo po autobusima, molimo prijatelje i planiramo da ga obradujemo. Jer Orio kaže da u životu nije jeo bolju pršutu od užičke. Kad vam to kaže jedan Italijan, onda to mora da ima neku težinu.
Stojanovići, čiju pršutu Orio nosi za Italiju, nemaju pojma koliko su poznati u Trstu.
Gospodin Stojanović sa svojim zlatnim medaljama 🙂