Veliki posao

Došla sam na plac posle 10 dana. Obilazim, pravim fotografije, uberem peršun, mirodjiju, izvadim neki crni i crveni luk (koji su božanstveni), oberem blitvu i onda prionem da saniram situaciju.

Krompir koji sam donela iz Guče, onaj Mesečar je u ovom trenutku loš. Jelica, bela sorta je dobra. Posadjeni su jedan pored drugog. Imaju istu količinu vode, sunca i Zlatica. Ali Mesečar skoro da nije mrdnuo. Zakržljao i popadao. Onda krenem da ga trebim, prskam (poslednjim zalihama organskih pesticida iz Holandije), prehranjujem. I onda donesem balu sena i “previjem” mu stabljike, utoplim ga. 😊 Onda posle brinem celo jutro o Mesečaru.

Takodje sam posadila seme rukole koje sam dobila prošle nedelje i još jednu kesicu mirodjije, jer znamo da se ona meša u sve. Povežem paradajze koji su nestvarni. Prvi strukovi su već izbacili plod. Pčela ima na sve strane.

3 vrste pasulja su fantastične. Crveni pasulj je procvetao. Dva reda graha poljaka su nadmašila sva očekivanja i mislim da im iz nekog razloga kod nas prija. To sam mislila i prošle godine. Pisala sam dosta o njemu. Možda dogodine treba saditi mnogo, mnogo trebinjskog graha?

Kod kuće pravim lazanje od ubrane, crvene blitve na pojednostavljeni način. 😊

Šetajući luk (prvi put procvetao kod nas)

Crveni pasulj procvetao

Paradajz, dve sorte

Grah poljak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *