Umetnost zalivanja

Neke moje biljke dolaze sa uputstvom za zalivanje. Ne da bih maltretirala ljude koji me menjaju kod zalivanja (jer ih čovek jedva nadje), nego da bi učinili najbolje za biljke.

Orhideje, sukulenti i biljke u senci, zahtevaju malo vode. Čak i leti mogu da prežive sa zalivanjem od jednom u dve nedelje. Petunije, muškatle i drveće u saksiji (bilo četinarsko ili listopadno, ukrasno) koje se nalazi na otvorenom zahteva skoro svakodnevnu negu i zalivanje kad su vrućine. Na bašti kod povrća situacija nije mnogo drugačija. Moraš redovno sve da zalivaš čak i kad ti izgleda da je padala kišica. Jer kišica nikad nije dovoljna 😊.

U svakom trenutku u toku godine nas petoro zaliva ili je spremno da priskoči da zalije ako je potrebno. U letnjim mesecima se taj broj skoro duplira i uključuje i ljude koji su postavili kap-po-kap i koji nam održavaju dva sistema. Izgleda kao da je to mnogo zalivanja i mnogo vode. Zalivanja jeste mnogo jer je leto, ali smo vodu sveli na apsolutni minimum i softverski podesili zalivanje u vrlo ranim jutarnjim satima. After all, mi dolazimo iz tog biznisa. 😊

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *