Zimnica i tako to

Povrće s bašte koje ne pojedemo odmah, stavljam u zamrzivač. I dodam dva, tri pileta od komšija, koja sam promatrala nedeljama i znam gde i šta kljucaju. I neku gajbicu malina podelim po kesama, i to je to. Inače ne spremam zimnicu ali mi iz raznih krajeva zemlje stižu paketi sa teglama. Tako je iz Leskovca prošle godine stigao ajvar i pindžur. Bili savršeni.

Ove godine isprobavam nove stvari pa sam iz Čačka naručila džem od kajsija i slatko od šumskih jagoda.

Rakiju uzimamo samo lokalno, u užičkom kraju. 😊

A vino nam stiže iz svih mogućih delova zemlje, od Negotina preko Fruške gore do Topole i Vrnjačke banje. Pijemo razne stvari i imamo nekoliko favorita koje ne bih da reklamiram džabe. 😊

Ovde i recept za posni kolač od maka i malina. Nisam mogla da izdržim pa sam načela zalihu voća. 😊

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *